A napokban eszméltem rá, hogy lassan két hete nem voltam vásárolni. A kert sok mindenben ellát mostanság. Ha megéhezem, csak gyors kört kell tennem az udvarban/kertben. Most pár zsenge cukkini, néhány paradicsom, egy chili, pár bazsalikom levél és fokhagyma volt a zsákmány. A hűtőből parmezán, szardella, a kamrából meg tészta került elő. Ennyi, össze is állt a könnyű nyári estebéd...
Hozzávalók (2 személyre
. 220g. Farfalle tészta
. 2-3 kisebb cukkini
. 3-4 paradicsom
. 1-2 gerezd fokhagyma
. fél chili (elhagyható)
. 2 db. szardellafilé (vegák kihagyhatják)
. parmezán
. só, bors,
. olívaolaj
. 2-3 kisebb cukkini
. 3-4 paradicsom
. 1-2 gerezd fokhagyma
. fél chili (elhagyható)
. 2 db. szardellafilé (vegák kihagyhatják)
. parmezán
. só, bors,
. olívaolaj
Elkészítés:
1. Először is, felteszem a tészta főzővizét forrni.
2. Közben, a cukkinit felkarikázom, a fokhagymát vékony szeletekre vágom, a paradicsomot felkockázom, a chilinek kikaparom a magjait, és felaprítom.
3. Egy nagy serpenyőbe olívaolajat öntök, amennyi ellepi az edény alját és felhevítem. Beledobom a cukkinit, és folyamatosan mozgatva sütni-párolni kezdem.
4. Hozzáadom a fokhagymát, a szardellát, majd megborsozom.
5. Mikor puhulni kezd a cukkini, ez két-három perc, rádobom a paradicsomokat.
Közben a víz felforrt, a tésztát főzni kezdem, kb. nyolc percig, al dentére.
6. Amikor a paradicsom is kezd összeesni (egy-két perc), és kiengedi a levének egy részét, rászórok egy kanálnyi frissen reszelt parmezánt. Összeforgatom óvatosan, nehogy összetörjön a paradicsom, majd a bazsalikomokat is beletépkedem. Félrehúzom a serpenyőt a tűzhelyről.
7. A kifőtt tésztát a zöldségragúra szedem, vigyázva összekeverem, és tálalom.
Tálalás, tippek:
Tálaláskor kevés reszelt vagy forgácsolt parmezánt szórok a tetejére és színes-borsot tekerek rá.
Csak friss alapanyagokból, frissen elkészítve az igazi.
Nagyon finom tészta ez. Friss üde roppanós, zamatos zöldségekkel, illatos bazsalikommal és pompás napon érett paradicsommal...
Egy pohár souvignon blanc kellet még csak hozzá, és így volt teljes az élmény.
Elkészítési idő: 25 perc
Költségek: kb. 380 Ft./adag
Bor: 980 Ft. - Metro
Költségek: kb. 380 Ft./adag
Bor: 980 Ft. - Metro
Kivalo ez a blog, jopofa kajak vannak rajta, es a pecsi festmenyeid is remek alkoktasok. Sok sikert!
VálaszTörlésTom
köszi tom! :)
VálaszTörlésa babér fontos fűszer, bár zöldbablevesben még nem próbáltam:)
VálaszTörlésegyébbként pont most tettem szert egy kis babérfára, lorien jóvoltából, majd poszt is lesz róla:)