Keresés a blogban

Egy könnyű nyári zöldséges tészta


A napokban eszméltem rá, hogy lassan két hete nem voltam vásárolni. A kert sok mindenben ellát mostanság. Ha megéhezem, csak gyors kört kell tennem az udvarban/kertben. Most pár zsenge cukkini, néhány paradicsom, egy chili, pár bazsalikom levél és fokhagyma volt a zsákmány. A hűtőből parmezán, szardella, a kamrából meg tészta került elő. Ennyi, össze is állt a könnyű nyári estebéd...

Hozzávalók (2 személyre
. 220g. Farfalle tészta
. 2-3 kisebb cukkini
. 3-4 paradicsom
. 1-2 gerezd fokhagyma
. fél chili (elhagyható)
. 2 db. szardellafilé (vegák kihagyhatják)
. parmezán
. só, bors,
. olívaolaj

Elkészítés:

1. Először is, felteszem a tészta főzővizét forrni.
2. Közben, a cukkinit felkarikázom, a fokhagymát vékony szeletekre vágom, a paradicsomot felkockázom, a chilinek kikaparom a magjait, és felaprítom.
3. Egy nagy serpenyőbe olívaolajat öntök, amennyi ellepi az edény alját és felhevítem. Beledobom a cukkinit, és folyamatosan mozgatva sütni-párolni kezdem.
4. Hozzáadom a fokhagymát, a szardellát, majd megborsozom.
5. Mikor puhulni kezd a cukkini, ez két-három perc, rádobom a paradicsomokat.
Közben a víz felforrt, a tésztát főzni kezdem, kb. nyolc percig, al dentére.
6. Amikor a paradicsom is kezd összeesni (egy-két perc), és kiengedi a levének egy részét, rászórok egy kanálnyi frissen reszelt parmezánt. Összeforgatom óvatosan, nehogy összetörjön a paradicsom, majd a bazsalikomokat is beletépkedem. Félrehúzom a serpenyőt a tűzhelyről.
7. A kifőtt tésztát a zöldségragúra szedem, vigyázva összekeverem, és tálalom.












Tálalás, tippek:

Tálaláskor kevés reszelt vagy forgácsolt parmezánt szórok a tetejére és színes-borsot tekerek rá.
Csak friss alapanyagokból, frissen elkészítve az igazi.
Nagyon finom tészta ez. Friss üde roppanós, zamatos zöldségekkel, illatos bazsalikommal és pompás napon érett paradicsommal...
Egy pohár souvignon blanc kellet még csak hozzá, és így volt teljes az élmény.

Elkészítési idő: 25 perc
Költségek: kb. 380 Ft./adag
Bor: 980 Ft. - Metro

3 megjegyzés:

  1. Névtelen11:56

    Kivalo ez a blog, jopofa kajak vannak rajta, es a pecsi festmenyeid is remek alkoktasok. Sok sikert!
    Tom

    VálaszTörlés
  2. a babér fontos fűszer, bár zöldbablevesben még nem próbáltam:)
    egyébbként pont most tettem szert egy kis babérfára, lorien jóvoltából, majd poszt is lesz róla:)

    VálaszTörlés

rólam/about me

Nem vagyok profi séf csak egy festőművész. Ezen kívül lelkes foodie és amatőr szakács, kinek szenvedélye a gasztronómia. Régi vágyam volt, hogy egyszer majd írok egy szakácskönyvet, de sajnos ez idő nem jött még el. Így helyette elindítottam ezt a blogot amiben megmutathatom a kedvenc receptjeimet, gondolataimat az ételekről, alapanyagokról és főzésről.

I'm not a professional chef just an artist. In addition I'm a foodie and amateur cook who has a passion for gastronomy. I've desired to write a cookbook some day for a long while but unfortunately it hasn't come true yet. I've been writing this blog instead wherein I can show you my favourite recipes and give my ideas about the meals and cooking.

szerzői jogokról

A blogban megjelenő receptekre, írásokra, és fényképekre, a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. Azokat, a szerző engedélye nélkül, közzétenni tilos!