Keresés a blogban

Füstölt lazacos szendvicskrém


Mostanában úgy látszik az egyszerűség jegyében készítem az ételeket. Megint egy raklap egyszerűségű kaja került terítékre. Íme!

Hozzávalók:

. 100g. füstölt lazac hajszálvékonyra szelve
. 2,5 dl. görög joghurt
. 1 ek. nagyon apróra vágott friss kapor
. 1 db. kisebb kovászos uborka (v. ecetes csemege)
. só, bors

Ne sajnáljuk a pénzt a kicsit drágább, de jobb minőségű, „igazi” füstölt lazacra. Felejtsük el a polcokon virító élénkvörös „lazacfiléket” azok többnyire csak a hozzáadott festékanyagoktól ilyenek. Inkább a halványabb, a szélein enyhén barnás, belül hússzínű (lazacszín) szeleteket vegyük meg.

Elkészítés:

1. Egy keverőtálba borítom a görög joghurtot, hozzáadom a kaprot, beletépkedem a füstölt lazacot, majd az uborkát kis kockákra vágom és azt is hozzáteszem. Óvatosan összeforgatom, hogy a lazac ne törjön meg jobban.
2. Tekerek rá jócskán színes-borsot, megkóstolom, és ha kell sózom, majd újra elkeverem.
3. Letakarva, fél óráig állni hagyom a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek.

Friss ropogós bagett szeletekre halmozom a krémet, a tetejét még megszórom egy kevés kaporral, és tálcára pakolva tálalom.
Tehetjük a krémet pirítósra is, amit vékonyra szelt barna- vagy rozskenyérből készítünk.
Az uborka helyett/mellett tehetünk bele kapribogyót is. Ízesíthetjük még pár csepp citrommal...
Ez egy durván jó étel! A fenséges lazac füstös íze, az enyhén savanykás görög joghurt a zsíros-krémes állagával, na meg a friss kapor aromájával... mindent összevetve, egy pompás szendvicskrém a végeredmény.
Kicsit testesebb száraz fehérbor illik hozzá, mondjuk egy olaszrizling vagy szürkebarát (pinot gris). Én ez utóbbit bontottam mellé...

Elkészítési idő: 20 perc
Költségek: összesen kb. 1800 Ft.
Bor: 1270 Ft. (pinot gris) - metro

2 megjegyzés:

  1. Tedd ki rá a "gyors és könnyű" címkét, és csatlakozz a mozgalmunkhoz, miszerint kukába a műanyag kajákkal!

    Részletek Max oldalán!

    Off: szerdán megcsináltam a retró májas hamburgert, állati jó lett! Barátaink is dicsérték :-) Repeta formájában :-))

    VálaszTörlés
  2. megnéztem és érdekes és jó kezdeményezés:)) a blogom tele van ilyen receptekkel, ha lesz egy kis időm, majd átnézem, és becimkézem őket.

    a hambi nagyon király mi? nekem is nagy sikereim vannak vele baráti körben:)))

    VálaszTörlés

rólam/about me

Nem vagyok profi séf csak egy festőművész. Ezen kívül lelkes foodie és amatőr szakács, kinek szenvedélye a gasztronómia. Régi vágyam volt, hogy egyszer majd írok egy szakácskönyvet, de sajnos ez idő nem jött még el. Így helyette elindítottam ezt a blogot amiben megmutathatom a kedvenc receptjeimet, gondolataimat az ételekről, alapanyagokról és főzésről.

I'm not a professional chef just an artist. In addition I'm a foodie and amateur cook who has a passion for gastronomy. I've desired to write a cookbook some day for a long while but unfortunately it hasn't come true yet. I've been writing this blog instead wherein I can show you my favourite recipes and give my ideas about the meals and cooking.

szerzői jogokról

A blogban megjelenő receptekre, írásokra, és fényképekre, a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. Azokat, a szerző engedélye nélkül, közzétenni tilos!