Az
ősz és a tél a barbecue igazi szezonja, nem a nyár. A nyár a grillezésé, a laza
kerti sütögetésé, míg a hosszadalmasabb barbecue-zás a maga tartalmasabb,
nehezebb húsaival, köreteivel és szószaival inkább a hűvösebb hónapok műfaja.
Ehhez
a BBQ sütéshez, nem kell feltétlenül beszerezni valamilyen csillivilli profi
szmókert vagy esetleg egy drága kamadó grillt, elégséges lehet egy jó minőségű
fedeles gömbgrill is, amiben könnyen elkészíthetünk ezt a fogást, és amiben
kezdésként kipróbáljuk magunkat a lassútűzön való sütés világában. A
húsgombócok barbecue-zása hálás feladat, nehéz elrontani, miközben más
tipikusan BBQ-ra használatos húsfajtákkal, mint például a sertéslapocka, vagy
marhaszegy azért meggyűlhet a bajunk, azokhoz már valamilyen direkt erre a
célra kialakított eszközt, szmókert érdemes használni.
Viszont
az ilyen húsgombócokhoz, egybesütött fasírtokhoz, csirkéhez vagy még a
sertésoldalashoz is, elégséges lehet egy gömbgrill is akár. A lényeg az, hogy a
sütőnkben alakítsunk ki egy úgynevezett indirekt zónát, ami nem közvetlen a
parázs felett van, így kialakítva egy kevésbé meleg részt, hiszen nem pirítani,
grillezni próbálunk, hanem alacsonyabb, 110-150 Celsius fokos hőmérsékleten,
lassan szeretnénk sütni a húsunkat. Ezt úgy érhetjük el, hogy a tűztérben csak
az egyik oldalra teszünk parazsat, és a grillrács másik, ellentétes felére
tesszük a húst. Egy vízzel teli edénnyel még stabilizálhatjuk a hőmérsékletet,
ezt a parázs mellé tehetjük, a hús alá, ami a párolgásával elvonja a parázs
hőjének egy részét. És akkor jöhet a recept:
Hozzávalók:
1
kg darált marhahús
30
dkg darált zsíros sertéshús
2
csomag szeletelt bacon (400g)
2
db bivaly mozzarella, vagy ízlés szerint másféle, jól olvadó sajt, mint pl.
cheddar, gruyere stb...
só,
bors, fokhagyma granulátum, hagymapor, római kömény
1.
A darált húsokat ízlés szerint fűszerezem és alaposan átkeverem, majd
teniszlabda méretű gombócokat formázok, amibe az ujjammal kisebb mélyedést
alakítok ki a közepén, mozzarella sajtot teszek a közepébe.
2.
aztán elegyengetem, megformázom, baconnal körbetekerem őket, és pár órára a
hűtőbe teszem pihenni.
3.
A gömbgrillemet előkészítem, begyújtok egy adag faszenet (használjunk begyújtó
kéményt), amit a tűztér egyik felébe halmozok, mellé a másik felére egy fém vizes
edényt teszek tele vízzel és lecsukom a sütő fedelét. Mikor a belső hőfok
eléri, és stabilan tartja a kb. 140 fokot, a húsgombócokat a grillrácsra
helyezem, a parázzsal ellentétes oldalra.
4.
kb. egy óráig sütöm így a húsgolyókat, közben néha faforgácsokat is szórok a
parázsra, hogy a füstje kellőképpen átjárja a húst, és félidőben meg is
forgatom őket, hogy minden oldalát egyenletesen érje a hő. Ilyenkor, ha
szeretnénk egy kis BBQ-szósszal is megkenegethetjük.
5.
Amikor a szalonna már szép mahagóni barna színt kap, és a húsgolyó
maghőmérséklete eléri a 80 fokot, kész a húsgolyó. Melegen tartva, például
sütőpapírba csomagolva hagyom pihenni 15-20 percet, majd tálalom.
Köretnek
paradicsomos vagy barbecue-szószos babot, vagy valamilyen zöldsalátát adhatunk mellé,
de szendvicsként, hamburgerzsemlében is fogyaszthatjuk.
(Ez a receptem, a Pécsi borozó magazin őszi számában is elolvasható)
(Ez a receptem, a Pécsi borozó magazin őszi számában is elolvasható)
Köszönöm szépen! :)
VálaszTörlésTasty recipe. indian nasta recipe in hindi, veg food recipes in hindi
VálaszTörléshealthytubes.com
VálaszTörlésYum! This looks so delicious and tasty!
VálaszTörlésvòng mã não
VálaszTörlésGiới thiệu về đá mã não:
Vòng mã não được chế tác từ đá mã não, là biến thể của đá thạch anh,thuộc nhóm chalcedony nhưng mã não có chất lượng ngọc và đá rất dai, vì thế thành phẩm sau khi chế tác rất bóng, mịn và đẹp.
Đá mã não là đá đa sắc từ xanh, vàng, trắng đến đỏ, cam nên vòng mã não hợp với tất cả các
mệnh, chỉ cần bạn chọn đúng màu của mệnh tương sinh ra mệnh mình hoặc màu của bản mệnh.
Mã não được hình thành trong tất cả các môi trường khoáng vật, nhưng thường được tìm thấy nhiều nhất trong đá núi lửa.
Ở Việt Nam đá mã não xuất hiện nhiều nhất là ở các tỉnh Đắk Lăk, Đắk Nông, Lâm đồng, Phú yên….
Đeo vòng tay mã não có tác dụng gì?
- Vòng mã não chính là biểu trưng của sức khỏe, sự trường thọ và sự hưng thịnh
- Năng lượng từ đá mã não giúp cân bằng và hài hòa cơ thể, loại bỏ sự tiêu cực. Giúp giữ cho bạn cảm hứng, động lực, sáng tạo hiệu quả, có tác dụng rất lớn đến sức khỏe của người sử dụng.
Nam giới đeo vòng tay đá mã não sẽ giúp họ trở nên tự tin, lịch lãm hơn trong mắt phái nữ.
Hạn chế các bệnh về dạ dày, hô hấp, hệ tiêu hóa, …
Cách nhận biết vòng tay mã não thật và giả
Vòng tay đá mã não thật khi chạm vào sẽ có cảm giác mát lạnh và độ lạnh giảm dần về sau. Tiếp theo là nói đến vân đá, vì là đá tự nhiên nên mỗi vòng sẽ có vân đá khác nhau, không mẫu nào giống mẫu nào.
Vòng tay đá mã não giả thường dễ vỡ, đeo một thời gian sẽ bị mất màu và mã não giả các đường vân của chúng thường giống hệt nhau.
Milyen igaz...
TörlésEzt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlés