Fügelekvár


Nabakker! Itt az asztalomon három kiló füge! A természet még osztja az anyagot. Mostanra azért kicsit elegem lett a befőzésből de mivel imádom fügelekvárt, muszáj volt megcsinálnom.

A három kilónyi feldarabolt fügéhez egy kiló cukrot, két citrom levét és reszelt héját adtam, majd két és fél-három órán át főztem lassú tűzön, gyakori keverés mellet. A vége felé, ami darab nem főtt szét arra rásegítettem kicsit a botmixerrel. Üvegekbe töltöttem, majd fejtetőre állítva eltettem egy takaróba csavarva...
Kb. két és fél liter lekvár lett ebből a mennyiségből.
Részletesebb leírást a lekvárfőzésről a zöldparadicsom lekvár poszton olvashatsz!





3 megjegyzés:

  1. Hú, én meg nem kapok egy szem fügét sem sehol. Minden piacot és zöldségest végigjártam és híre-hamva.
    Mit meg nem adnék egy falat friss fügéért!
    Ja, és csak helyeselni tudok: a fügelekvár a legjobb!

    VálaszTörlés
  2. szamóca
    az az igazság, hogy piacon még én sem láttam. talán azért mert nagyon kényes a szállítása, és leszedés után csak kis ideig tartható, hamar megbuggyan. utóérlelni meg nem lehet.
    szerencsére nekem terem a kertemben, és környéken is nagyon sok fügefa van. a pécsi klíma meg kedvez neki, nyár közepétől késő őszig folyamatosan érik...

    VálaszTörlés
  3. Ha nem felejted el nyárig: minden teletöltött üveg tetejére helyezz egy vékony szelet citromot.Nem fogod megbánni! (én a lekvárba nem teszek sem citromhéjat,sem citromlevet)

    VálaszTörlés