tag:blogger.com,1999:blog-7927059718485321221.post888267326694953620..comments2024-02-14T19:27:33.272+01:00Comments on Tomakonyha: Libazsírban abált kacsacomb - azaz konfitált kacsaBombadil Tomahttp://www.blogger.com/profile/12187372828606215466noreply@blogger.comBlogger17125tag:blogger.com,1999:blog-7927059718485321221.post-10920299620848675422013-01-20T14:16:58.078+01:002013-01-20T14:16:58.078+01:00ha tiszta (leszűrt) zsírban van és teljesen befedi...ha tiszta (leszűrt) zsírban van és teljesen befedi, akár egy hónapig is, de szerintem a máj mindig lutri, azért 2-3 héten belül elfogyasztanám...Bombadil Tomahttps://www.blogger.com/profile/12187372828606215466noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7927059718485321221.post-54359864688489242452013-01-20T08:39:33.887+01:002013-01-20T08:39:33.887+01:00Érdeklődnék,hogy hűtöben meddig áll el a libazsír ...Érdeklődnék,hogy hűtöben meddig áll el a libazsír benne a libamájjal?köszönettel <br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7927059718485321221.post-14811854340393279172012-02-01T19:39:47.707+01:002012-02-01T19:39:47.707+01:00Toma!Köszönöm a választ! Már melegítem is vissza! ...Toma!Köszönöm a választ! Már melegítem is vissza! :)<br /><br />mAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7927059718485321221.post-745202179930608552012-02-01T18:28:56.387+01:002012-02-01T18:28:56.387+01:00két lehetőséged van, vagy egy-két héten belül elfo...két lehetőséged van, vagy egy-két héten belül elfogyasztod, vagy újra melegíted 100-110 fokon, hogy a hús is teljesen átmelegedjen, és újra elteszed, de már leszűrt zsírral.Bombadil Tomahttps://www.blogger.com/profile/12187372828606215466noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7927059718485321221.post-53305726719225957602012-02-01T06:44:46.045+01:002012-02-01T06:44:46.045+01:00Szia Toma!
Tegnap konfitáltam kacsacombot előszö...Szia Toma!<br /><br /><br />Tegnap konfitáltam kacsacombot először. <br />Sajnos átugrottam a recept zsírt a szafttól elválasztó részét :( - így a combok most félig a dermedt pecsenyelében ülnek. <br /><br />Mit tanácsolsz mit tegyek?<br /><br />Köszi<br />mAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7927059718485321221.post-80469189898872330972011-12-28T16:51:29.816+01:002011-12-28T16:51:29.816+01:00kedves bea!
kétféleképpen teheted ezt, vagy hagyod...kedves bea!<br />kétféleképpen teheted ezt, vagy hagyod kicsit ülepedni, majd óvatosan leöntöd a zsírt, vigyázva, hogy az alján a szaft ne kavarodjon fel, miközben pluszban még egy gézzel kibélelt szűrön is átszűröd (én így szoktam), vagy beteszed a hűtőbe (kiteszed a teraszra, ha van...), és megvárod míg a zsír megdermed a tetején, így könnyen szét választható a zsír és a pecsenyelé.<br />vagy van még egy megoldás, hogy nem a sütéshez használt zsírral teszed el, hanem ehhez külön veszel "tiszta" zsírt amit felolvasztasz hozzá... ebben az esetben a sütéshez használt zsírt a pecsenyelével együtt félreteheted (jó pár hétig eláll a hűtőben így is), később kenyérre kenheted, vagy süthetsz benne krumplit stb...:)Bombadil Tomahttps://www.blogger.com/profile/12187372828606215466noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7927059718485321221.post-1256181056433986652011-12-28T16:00:30.662+01:002011-12-28T16:00:30.662+01:00Kedves Toma, anyukámtól kaptam egy méretes libuská...Kedves Toma, anyukámtól kaptam egy méretes libuskát, amelynek a combját és a mellehusát tervezem konfitálni, mivel jelenleg senki rá nem bír nézni a sűlt árúra igy karácsony után:) A kérdésem az lenne, hogy azt irod, hogy a már kész husit kiveszed, majd csak a zsirját öntöd rá. A pecsenyelét hogy lehet elkülöníteni?(lehet buta a kérdés, de egyszer konfitáltam már kacsát és akkor is fennakadtam ezen a ponton)BeaBeanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7927059718485321221.post-3582257679519382352011-12-11T17:18:14.159+01:002011-12-11T17:18:14.159+01:00érdekes, nekem inkább az szokott a problémám lenni...érdekes, nekem inkább az szokott a problémám lenni, hogy túl sós lesz, ezért mostanában csak egy éjszakára hagyom lesózva... azért utána sózni még mindig egyszerűbb, mint ha túlsóznád!:))<br />Azért örülök hogy jól sikerült (bár majoránát én nem tennék a kacsára)Bombadil Tomahttps://www.blogger.com/profile/12187372828606215466noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7927059718485321221.post-13652378348488981902011-12-10T21:25:12.601+01:002011-12-10T21:25:12.601+01:00Egy kicsit le vagyok lombozva. A hús sótlan lett, ...Egy kicsit le vagyok lombozva. A hús sótlan lett, pedig 24 órát pihent a füszerekben a hidegen. A sütést 75C-on csináltam, mert az indukciós rezsóm, ami a teraszon van csak ezt, vagy 100C-t tudott volna. A hús vajpuha lett 6 óra sütés után, remek az ize is, csak a só .... Sebaj. Két edénybe tettem, hogy anyámmal is meg tudjam osztani. Almás párolt lilakáposzta is készült - már csak át kell forrósítani. <br />A szaftos zsir is remek lett!!<br />Én friss kakukkfű és rozmaring, valamint morzsolt majoranna, bors és só keverékét használtam a füszerezéshez.<br />Remélem eláll egy darabig.Andrass9noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7927059718485321221.post-84147965049974943942011-12-08T18:46:40.865+01:002011-12-08T18:46:40.865+01:00a hűtőben nekem is van most éppen 5-6 comb a zsír ...a hűtőben nekem is van most éppen 5-6 comb a zsír alatt, időnként rájárok...:))) várom a beszámolót!:)Bombadil Tomahttps://www.blogger.com/profile/12187372828606215466noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7927059718485321221.post-18946289798213094162011-12-08T17:28:14.274+01:002011-12-08T17:28:14.274+01:00Tudom - ez nem egy mai poszt, de éppen kacsacombra...Tudom - ez nem egy mai poszt, de éppen kacsacombra fájt a fogam, igy vettem 3-at. Hazajöttem, es a feleségem 8 csirkecombbal várt :)<br />Szóval ma este nem lesz kacsa. Ismét elszaladtam a boltba és vettem még 5 kacsacombot, ami gondolom megtölti majd a kis zsírosbödönt. <br /><br />Az eredményről majd beszámolok - most éppen a libaháj sül!Andrass9noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7927059718485321221.post-75125242375934562432009-12-12T19:17:58.761+01:002009-12-12T19:17:58.761+01:00mónika,
hát, a libamáj nem tudom meddig áll el, me...mónika,<br />hát, a libamáj nem tudom meddig áll el, mert egy hétnél tovább még nem húzta nálam:) azért, szerintem karácsonyra használd fel...<br />karácsonyi menü ötlet egyenlőre még saját magamnak sincs:)) de a blogomban biztos találsz ötleteket. olvasd át receptgyűjteményem!Bombadil Tomahttps://www.blogger.com/profile/12187372828606215466noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7927059718485321221.post-83925535292504204522009-12-11T17:41:20.869+01:002009-12-11T17:41:20.869+01:00Pont ma sütöttem hájat, az nem tudom hogy kacsát, ...Pont ma sütöttem hájat, az nem tudom hogy kacsát, vagy libát, mert a zÚram vette :) <br />Én ollóval szoktam "felvágni",ti hogy csináljátok???<br />Egyébként már kb 1 hónapja(még Márton napról) van a hűtőben libamáj zsírjában.<br />Tényleg olyan sokáig eláll így?<br />(egy ideig asszem, rá se tudok nézni)<br /><br />Karácsonyi menü ötlet???<br />(hogy ne az utolsó pillanatba kelljen kapkodni)<br /><br />Köszi!<br /><br />MóniMónikahttps://www.blogger.com/profile/06278347869582039399noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7927059718485321221.post-76342734771941063352009-12-11T12:16:08.565+01:002009-12-11T12:16:08.565+01:00:))
Ne is mondd! Az oldalas a gyengém...
Meg a kac...:))<br />Ne is mondd! Az oldalas a gyengém...<br />Meg a kacsa is, nagyon szeretem.<br /><br />Karácsonyra azt hiszem, valamilyen kacsasültet készítek. Még soha nem csináltam. Mindig anyu szokta megcsinálni a 24.-i esti ünnepi narancsos kacsasültet rízságyon.<br />Na, idén én jövök!<br />Jé.... :))))))<br />Tegnap említette az anyu, hogy idén viszont sült oldalas lesz párolt almás káposztával!!! :)duendehttps://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7927059718485321221.post-78706687636287360222009-12-11T08:17:32.060+01:002009-12-11T08:17:32.060+01:00duende,
hát igen, nem a franciák találták fel a s...duende, <br />hát igen, nem a franciák találták fel a spanyolviaszt! nálunk inkább a sertés a jellemző. jó is egy kis oldalas zsírban eltéve...:))<br /><br />trinity.<br />a teprető mint melléktermék az egyik legjobb dolog ebben:))Bombadil Tomahttps://www.blogger.com/profile/12187372828606215466noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7927059718485321221.post-22884923382891692962009-12-11T08:09:51.153+01:002009-12-11T08:09:51.153+01:00Nagyon jó, részletekbe menő, mégis lényegre törő l...Nagyon jó, részletekbe menő, mégis lényegre törő leírás!! <br />Szégyen, de nekem ez a tepertő-készítés is nagyon jól jött, mert anyu nem szokott sütni,csak a nagyim-az meg nagyon rég volt már, így sajnos, nem emlékeztem. De így már neki merek fogni ennek is, a konfitálásnak is!<br />Köszi!!trinityhttps://www.blogger.com/profile/17414030403460880872noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7927059718485321221.post-46841724911409565092009-12-11T08:07:27.653+01:002009-12-11T08:07:27.653+01:00Hm... :)
Nagyiméknál régen mindig volt ilyen a spá...Hm... :)<br />Nagyiméknál régen mindig volt ilyen a spájzban télen. Imádom. Csak asszem disznóhúsból.duendehttps://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.com