tag:blogger.com,1999:blog-7927059718485321221.post7955509364462109461..comments2024-02-14T19:27:33.272+01:00Comments on Tomakonyha: Zöldséges csirkeraguleves grízgaluskávalBombadil Tomahttp://www.blogger.com/profile/12187372828606215466noreply@blogger.comBlogger11125tag:blogger.com,1999:blog-7927059718485321221.post-11393262574333939122012-02-28T17:19:07.685+01:002012-02-28T17:19:07.685+01:00a csillagánizs jó ötlet volt, néha én is szoktam b...a csillagánizs jó ötlet volt, néha én is szoktam belecsempészni egy darabot a tyúkhúslevesbe, elmélyíti az ízeket. :)Bombadil Tomahttps://www.blogger.com/profile/12187372828606215466noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7927059718485321221.post-28964566047333323082012-02-28T16:59:07.512+01:002012-02-28T16:59:07.512+01:00Elkészült és meg is ettük. A leves ize nagyon jo v...Elkészült és meg is ettük. A leves ize nagyon jo volt: mintha erősebb lett volna egy aprólék levesnél, ami a relatíve sok csont miatt lehetett. Külön kiemelném a parányi csillagánizst amit tettem bele (vietnami indittatással) enyhe Pho közeli izt csempészve az amúgy testes csirke leves ízhez. <br />A pulykát továbbra sem szeretem. <br />Jaa és találtam egy kis karfiolt is a hűtőben :)Andrass9noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7927059718485321221.post-72111999873529191132012-02-27T22:18:39.665+01:002012-02-27T22:18:39.665+01:00Toma Bá: pulykanyakból csakis pürkűttöt! nehogy el...Toma Bá: pulykanyakból csakis pürkűttöt! nehogy elrontsd:)1kutyahttps://www.blogger.com/profile/13062251836897949716noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7927059718485321221.post-48891439487012409342012-02-27T21:33:49.509+01:002012-02-27T21:33:49.509+01:00az az igazság, hogy én még soha nem főztem levest ...az az igazság, hogy én még soha nem főztem levest pulykából, bár többször is kapacitáltak pl. a pulykanyakra, de valahogy eddig kimaradt. kíváncsi vagyok, majd számolj be!:)Bombadil Tomahttps://www.blogger.com/profile/12187372828606215466noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7927059718485321221.post-10623619657870333892012-02-27T18:28:23.988+01:002012-02-27T18:28:23.988+01:00Hogy van az, hogy éppen azt kezdem el főzni, amit ...Hogy van az, hogy éppen azt kezdem el főzni, amit kiraksz?????<br />Még időben vettem észre a posztot. Csirke helyett az madaras tecsóban farhát áron fantasztikus pulykafelsőcomb csont volt. Nem vagyok pulykaevő, de ezen annyi hús volt, hogy megvettem a kutyának farhát helyett - és itt következett a csavar. nem tudtam megállni, hogy ne lopjak ki belőle 4 csontot a hozzá tartozó hússal (meg egy kis húst is - remélem a kutyám nem olvassa). Most rotyog pont úgy, ahogy leírtad.<br />Én is holnap fogom bezöldségelni, de a zeller és karalábé nálam belemegy az elején.<br />Beszámolok róla holnap milyen lett. Köszi a receptet!Andrass9noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7927059718485321221.post-57264070230289519972012-02-27T17:28:53.964+01:002012-02-27T17:28:53.964+01:00Kár,hogy javítottad a címet.
Jobb volt úgy, nyomat...Kár,hogy javítottad a címet.<br />Jobb volt úgy, nyomatékosabb és nem szokványos :) <br />Üdv. B.......Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7927059718485321221.post-25158406710287592572012-02-27T16:01:52.465+01:002012-02-27T16:01:52.465+01:00kedves HJ!
én ha semleges ízű zsíradékot akarok ha...kedves HJ!<br />én ha semleges ízű zsíradékot akarok használni, általában szőlőmagolajat használok, a kókusz olajat még nem próbáltam. <br />amúgy meg mindig azt a zsiradékot alkalmazom a receptjeimnél, amit az étel jellege/karaktere megkíván. valamihez az olívaolaj vagy a sertés/libazsír íze kell, valamihez a vajé vagy a ghínek a jellegzetes zamata... nálam mindig az ízek az elsők!:)Bombadil Tomahttps://www.blogger.com/profile/12187372828606215466noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7927059718485321221.post-75831267775258689902012-02-27T14:10:38.742+01:002012-02-27T14:10:38.742+01:00kókuszolaj=kókuszzsírkókuszolaj=kókuszzsírAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7927059718485321221.post-87026276753546499602012-02-27T14:09:23.259+01:002012-02-27T14:09:23.259+01:00Kedves Toma!
1 hónapja használok sütéshez kókuszol...Kedves Toma!<br />1 hónapja használok sütéshez kókuszolajat. Semleges ízű, magasabb fokon ég meg mint az olívaolaj, a sertészsír vagy a ghí, amikkel te szoktál főzni. Valamint nagyon jók az élettani tulajdonságai. Nekem nagyon bejött, érdekelne, hogy neked mi a véleményed róla, illetve miért nem használod?<br />Üdv! HJAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7927059718485321221.post-87906370772202703842012-02-27T12:32:30.424+01:002012-02-27T12:32:30.424+01:00nem, a blogmotor viccelt. javítottam, köszi!nem, a blogmotor viccelt. javítottam, köszi!Bombadil Tomahttps://www.blogger.com/profile/12187372828606215466noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7927059718485321221.post-26045208495833925982012-02-27T10:19:08.207+01:002012-02-27T10:19:08.207+01:00Az étel nevének háromszori említése a címben szánd...Az étel nevének háromszori említése a címben szándékos? :)metttyuhttps://www.blogger.com/profile/09836781241478132220noreply@blogger.com