tag:blogger.com,1999:blog-7927059718485321221.post7498098805853254664..comments2024-02-14T19:27:33.272+01:00Comments on Tomakonyha: Chrème brûléeBombadil Tomahttp://www.blogger.com/profile/12187372828606215466noreply@blogger.comBlogger12125tag:blogger.com,1999:blog-7927059718485321221.post-7643246890352915822012-04-01T09:59:20.369+02:002012-04-01T09:59:20.369+02:00Nagy tisztelettel:
Créme és nem Chréme...!Nagy tisztelettel:<br />Créme és nem Chréme...!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7927059718485321221.post-85450017307196204012012-03-07T09:26:43.986+01:002012-03-07T09:26:43.986+01:00Kedves Toma!
Imádom a receptjeidet. Gyakran alkot...Kedves Toma!<br /><br />Imádom a receptjeidet. Gyakran alkotok belőlük.<br />Tudnál közülük ajánlani olyanokat, amiket bográcsban is el lehet készíteni?<br />Végignéztem őket én is, de jól jönne a szakértelmed.<br /><br />Előre is köszönöm! Üdv!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7927059718485321221.post-49476511640123020742012-03-06T09:33:24.013+01:002012-03-06T09:33:24.013+01:00Bocs a félreértésért - megzavart a link, ami nem n...Bocs a félreértésért - megzavart a link, ami nem nagyon használható darabra mutatott.Andrass9https://www.blogger.com/profile/02075853219182991991noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7927059718485321221.post-37690891961035105192012-03-05T23:07:14.180+01:002012-03-05T23:07:14.180+01:00@Andrass9: nyitott kapukat döngetsz. ha megnézed a...@Andrass9: nyitott kapukat döngetsz. ha megnézed a fotót láthatod, hogy én is forrasztó lámpát használok. a recepthez meg annyit, hogy "valóban nem kéne bevonóképesre főzni", ez pierre hermé receptje, aki franciaország egyik legelismertebb cukrásza, a legtöbb michlelin csillagos étteremben az ő tanítványai dolgoznak. ha neki megfelel, nekem is jó lesz...:)Bombadil Tomahttps://www.blogger.com/profile/12187372828606215466noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7927059718485321221.post-13631950350089419682012-03-05T22:14:02.558+01:002012-03-05T22:14:02.558+01:00Nem óhajtom az első kommentelő leütött labdáját mé...Nem óhajtom az első kommentelő leütött labdáját még mélyebre ütni. Ha tudod javitani, legyszi tedd meg.<br />Sok sok Chrème brûlée-t csináltam már életemben, de a legjobb mindig akkor lett, ha az olcsó vizszerelő forrasztó lámpát használtam (Ez az USA-ban alapdolog, ott rézzel csövezik a házakat, de itthon is kezd népszerű lenni). Minden lányomnak vettem már ilyen csicsás kis forrasztót de egyik sem működött egy tányérnál többet. (Az még semmi, de egyik lányom aranyműves, és ő sem tudta sokáig használni!)<br />A legközelebbi Praktiker/Obi/Baumax/stb-ben remek forrasztólámpát tudsz venni, aminek a töltő palackja is valahol a 250 Ft körül van (http://www.praktikerwebshop.hu/termekek/forrasztlmpa/?id=176714 http://www.praktikerwebshop.hu/termekek/forrasztlmpa/?id=218775 ). Én ezt használom baromfi perzseléshez, valamint köröm és csülök tisztításhoz is. <br />A krémet valóban nem kell bevonóképesre főzni, de ha így szoktad meg, eszedbe ne jusson rajta változtatni!<br /><br />A recepthez meg csak annyit adnék hozzá, hogy barna cukorral negyságrendekkel finomabb ízt érsz el! (Mondom én, aki most már nem ehet cukrot :(<br /><br />Jó a recept!Andrass9https://www.blogger.com/profile/02075853219182991991noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7927059718485321221.post-71711960619630789742012-03-05T17:13:34.353+01:002012-03-05T17:13:34.353+01:00Köszönöm, úgy tűnik nem mindegy melyik gépemen has...Köszönöm, úgy tűnik nem mindegy melyik gépemen használom. Az Ubuntus gépen alig különbözik a fekete és a világoskék.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7927059718485321221.post-31088135371996446012012-03-05T16:52:53.439+01:002012-03-05T16:52:53.439+01:00@Hajdul: ott van a posztban a linkje a szakácsfákl...@Hajdul: ott van a posztban a linkje a szakácsfáklyának...:)Bombadil Tomahttps://www.blogger.com/profile/12187372828606215466noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7927059718485321221.post-48973895178963705202012-03-05T16:39:11.434+01:002012-03-05T16:39:11.434+01:00Nem tehetek róla, de én a Creme Brulée-ről már csa...Nem tehetek róla, de én a Creme Brulée-ről már csak a Leaque of Gentlemen egyik epizódjára tudok asszociálni (abban ez volt egy zenekar neve.)<br />Mondjuk a Creme fraicheről pedig Randy Marshra (South Park)<br />Hol keressek "pörzsölőt" vagy mi a neve?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7927059718485321221.post-1673191972629140362012-03-05T15:57:16.528+01:002012-03-05T15:57:16.528+01:00@Dareil: nem tudom van-e különbség, én ezt a módsz...@Dareil: nem tudom van-e különbség, én ezt a módszert használom mert bevált. máshogy még nem próbáltam.<br /><br />@PO: a konyhai cuccaim jó része a garázsból jön:)))Bombadil Tomahttps://www.blogger.com/profile/12187372828606215466noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7927059718485321221.post-66135770737446514952012-03-05T13:22:59.335+01:002012-03-05T13:22:59.335+01:00Nagyon brutál az a szakácsfáklya! :-))Nagyon brutál az a szakácsfáklya! :-))POhttps://www.blogger.com/profile/11964437883758287991noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7927059718485321221.post-61680721113812056702012-03-05T11:43:24.165+01:002012-03-05T11:43:24.165+01:00Toma, miért kell a krémet bevonóképesre főzni ÉS m...Toma, miért kell a krémet bevonóképesre főzni ÉS még baine-marie ben készíteni? Jobb eredményt hoz?<br />Én a tejszínt vaníliarúddal megmelegítve temperálom a sárgájákat és úgy megy a sütőbe vízfürdővel. A tűzhelyen kifőzött krémeket már nem szoktam hőkezelni. Tényleg érdekel, hogy van-e jelentős különbség szerinted a két módszer között...Daerilhttps://www.blogger.com/profile/08497645464380749210noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7927059718485321221.post-21911152251388015352012-03-05T09:00:52.154+01:002012-03-05T09:00:52.154+01:00Jól hangzik.
Bár ha az elnevezés kiejtésével kapcs...Jól hangzik.<br />Bár ha az elnevezés kiejtésével kapcsolatban következetes vagy, akkor "klém blülé"....))Anonymousnoreply@blogger.com