tag:blogger.com,1999:blog-7927059718485321221.post586633273664997543..comments2024-02-14T19:27:33.272+01:00Comments on Tomakonyha: Marha-steakes tavaszi rügysaláta sült fehér spárgával, buggyantott tojással és zsályás vajjalBombadil Tomahttp://www.blogger.com/profile/12187372828606215466noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-7927059718485321221.post-48779766195082171412011-05-20T17:14:02.357+02:002011-05-20T17:14:02.357+02:00@ehran:
igen ezt elfelejtettem beleírni, javítom ...@ehran: <br />igen ezt elfelejtettem beleírni, javítom is, mert tényleg be kell olajozni a folpackot. köszi!:)<br /><br />@maxivitéz:<br />igen, érleltem egy hétig a hűtőben egy üres polcon. <br />evidens, hogy nem lobogó forró vízbe teszem, mert szétcsapja a fehérjét és rongyos lesz:) én kicsit megforgatom a vizet körülötte, hogy ne folyjon szét a fehérje, simuljon rá a sárgájára...<br />a szték sütésnél meg nem kell hallgatni senkire, kísérletezgetni kell és ami neked a legjobban bejön, azt kell utána alkalmazni.<br />érdemes először is a hús méretével kezdeni. nekem pl. a két ujjnyi vastag szeletek jönnek be. a sütési időt és hőfokot meg ki kell kisérletezni...Bombadil Tomahttps://www.blogger.com/profile/12187372828606215466noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7927059718485321221.post-77154084809768331952011-05-20T16:58:11.335+02:002011-05-20T16:58:11.335+02:00Micsoda fantasztikus ízkavalkádMicsoda fantasztikus ízkavalkádBiankahttps://www.blogger.com/profile/04740852582267201615noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7927059718485321221.post-20488154188934885552011-05-20T14:41:51.038+02:002011-05-20T14:41:51.038+02:00Áve Mester! A marhaságot érlelted előtte valamenny...Áve Mester! A marhaságot érlelted előtte valamennyit? Vagy csak úgy hentes-frissen került a serpibe? (Tanulnék sztéket sütni, de valamit mindig eltoszok, mert mindenki szerint más a tuti.)<br />Okosság tojásbuggyantáshoz: ha a víz felfőtt, annyira leveszed, hogy szinte nem is gyöngyözik a víz. A fehérjének halálmindegy, hogy 95 vagy 100 fokon csapódik ki, viszont nyugodt vízben teszi ezt, nem sodródik szét. Egész szabályos tojatok szoktak így nekem összejönni, néha ellapulnak, ha túl hidegen teszem bele.maxivitézhttps://www.blogger.com/profile/14339717301675484745noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7927059718485321221.post-27685755278493545142011-05-20T12:54:17.284+02:002011-05-20T12:54:17.284+02:00Jól van, akkor ezt mindjárt kérem is vacsorára :)Jól van, akkor ezt mindjárt kérem is vacsorára :)lorienhttp://lorien.blog.hunoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7927059718485321221.post-39743584583733484132011-05-20T08:56:44.289+02:002011-05-20T08:56:44.289+02:00Ez igen, van itt minden. :) A buggyantott tojáshoz...Ez igen, van itt minden. :) A buggyantott tojáshoz kis kiegészítés, már a fóliás módszerhez: ahhoz, hogy könnyen lejöjjön a fólia a kész tojásról, le kell ecsetelni az elején olajjal, és úgy beleütni a tojást. Hogy a formáját hogy lehet megőrizni, még nem jöttem rá, de az biztos, hogy az összekötésnél kell valamennyi levegőt hagyni.ehranhttps://www.blogger.com/profile/10283434728403271650noreply@blogger.com