Hozzávalók:
1 kg burgonya
2 csokor petrezselyem
1/2 gerezd fokhagyma
5 dkg vaj
Főzőtejszín
Só, bors
Előkészületek:
A krumplit megmosom. A petrezselymet megmosom, leszárítom. A fokhagymát megpucolom.
Elkészítés:
A burgonyát, héjában, bő sós vízben felteszem főni. Eközben a petrezselymet apróra vágom, beleteszem a mozsárba, durva tengeri sót szórok rá, hozzáteszek egy fél fokhagymagerezdet, és pépesre töröm az egészet.A megfőtt burgonyát (ha a kés hegye könnyen beleszalad megfőtt), leszűröm, megpucolom, feldarabolom, és egy villával, vagy krumplinyomóval összetöröm. Közben vajat adagolok hozzá, és a tejszínnel beállítom a sűrűségét, fakanállal habosra keverem. Hozzáadom a mozsárban pürésített fokhagymás-sós petrezselymet, és alaposan elkeverem.
Ez a krumplipüré, remek körete lehet, roston sült halaknak, sült csirkének, vagy marharagunak.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése